19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

     Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı:    Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında kenetlenerek hiç bir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, birliğinin ve bağımsızlığının elinden almasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. 19 Mayıs’ta başlayan bağımsızlık mücadelesi ile ilk adımları atılan Cumhuriyetimizin; Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, gelecekte daha huzurlu, daha gelişmiş, daha müreffeh bir ortama kavuşması için bizlere ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutulmamalıdır ki; hepimizin ortak sorumluluğu olan gençlerimizin başarısı, Cumhuriyetimizi yüceltecek yegâne unsurdur.   Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük önder Atatürk’ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin tesisi yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.” Dedi.19.05.2017








TURİZM HAFTASI ETKİNLİĞİNDE ZİLE 5.GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞI GÜNLERİ DÜZENLENDİ

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hazırlanan Zile 5. Geleneksel Türk Mutfağı günleri etkinliği düzenlendi. Sektör Yöneticileri ile söyleşiyi Satış Müdürü Naci Öner tarafından yapılan konferansla başladı. Zile 5.Türk Mutfağı Günleri kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Durali Mendil'in ev sahipliğinde yapılan etkinlik Yüksekokulun Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizin hazırladığı ve kendi yörelerine ait unutulmaya yüz tutmuş yemekler yapılarak kampus bahçemizde öğrenciler ile gelen misafirlerimize ikram edilmiştir. Zile'ye ait meşhur beyaz pekmezde geleneksel yöntemlerle bakır kazan içerisinde zelve adı verilen yassı çubuklar ile çalınarak (karıştırılarak) hazırlanmış ve gelen misafir ve öğrencilere ikram edilmiştir. Yüksekokul Müdürü Durali Mendil'in ev sahipliği yaptığı Zile 5.Geleneksel Türk Mutfağı Günleri etkinliğine Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. M.Sait Işıldak ve Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın ile Kamu kurum ve kuruluşlarımızı temsilen kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yüksekokul öğretim üyeleri ve idari personelleri ile öğrenciler katılmışlardır.   Kaymakam Adnan Tezcan;  'Bu etkinliğin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Zile 5.Geleneksel Türk Mutfağı günleri etkinliğine ev sahipliği yapan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Zile Dinçerler Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Durali Mendil'e, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç.Dr.Emel Memiş Kocaman Hocamıza, Okul İdarecilerine, Sorumlu Hocalarımıza, etkinliğin oluşması için yemek hazırlayan Yiyecek İçecek İşletmeciliği öğrencilerimize teşekkür ediyorum' dedi. 20.04.2017



2018-2021 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SWOT ANALİZ İÇ PAYDAŞ ÇALIŞTAYI YAPILDI

Zile Ticaret ve Sanayi Odası 2018-2021 Stratejik Plan Çalışmaları Kapsamında Swot Analiz İç Paydaş Çalıştayı Odamız toplantı salonunda yapıldı.       Meclis Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Meslek Komiteleri Üyeleri, ve Oda Personeli katıldığı çalıştayda paydaş analizi, vizyon ve misyon, SWOT Analizi ve strateji geliştirme başlıkları altında çalışmalar yapıldı.      Meclis Başkanı Sami Solmaz 2018-2021 Swot Analiz İç Paydaş Çalıştayı kapsamında meclis üyelerine bilgi verdi. ”Akredite oda olarak, ikinci 4 yıllık stratejik planımızı belirleyebilmek için ilk adım olan iç paydaş çalıştayını gerçekleştirerek bulunduğumuz noktadan bizleri daha ileriye taşıyacak hedeflerimizi belirliyoruz.” dedi.        Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın ise yaptığı açıklamada; SWOT Analizi, diğer adı ile TOWS Matrisi önceden belirlenmiş bir konu dâhilinde karar alma aşamasında yardımcı bir araç olarak kullanılır. Analizin temel amacı karar verme aşamasında konu ile ilgili kuvvetli veya zayıf, avantajlı veya dezavantajlı noktaların beraberce görülebilmesini sağlamaktır. SWOT kısaltması İngilizce Strengths (Güçlü Yönler), Weaknesses (Zayıf Yönler), Opportunities (Fırsatlar), ve Threats (Tehditler) kelimelerinin ilk harflerinden oluşur. Türkçe şekliyle GZFT olarak da kullanıldığı nadiren de olsa görülebilir. Açıklamanın ardından “Geçerli ve uygulanabilir bir stratejik plan hazırlanması için en önemli şart katılımcı olmaktır. Salondaki bilgi, tecrübe ve birikimi; en önemlisi böylesine güçlü bir katılımın olması önümüzdeki dönemde güçlü bir yol haritasının olacağının göstergesidir.” dedi. 05.04.2017